Sinop Orman Bölge Müdürü Celal KANBUR başkanlığında, İşletme Pazarlama Şube Müdürü  Murat Nuri BAYKAL, Silvikültür Şube Müdürü  Özkan GÜNEŞ, Ayancık Orman İşletme Müdürü  Hakan YASLIKAYA, İşletme Pazarlama Şube Mühendisi Rüveyde KORKMAZ KAPUCU, İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurlarının katılımıyla üretim çalışmalarını ve İş Güvenliği konularını içeren eğitim tatbikatı yapıldı.

İki aşamalı olarak düzenlenen eğitimin birinci kısmında doğru ağaç kesme teknikleri, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre uyulması gereken hususlar, ağaçların nasıl boylanacağı ve değerlendirileceği ile ilgili bilgiler katılımcılara uygulamalı olarak gösterildi. Uygulamada karşılaşılan sorunların katılımcılar tarafından dile getirilip karşılıklı olarak değerlendirilmesinin ardından eğitimin birinci kısmı tamamlandı.

Öğleden sonra Orman Emvali Deposunda devam eden eğitimin ikinci kısmında üretimde görevli tüm şef ve memurlara standardizasyon, ölçüm ve tasnif işlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. 2022 yılında belirlenen programların iş termin planında yer alan takvime uygun olarak gerçekleştirilmesi için tüm tedbirlerin bir an önce alınması ve uygulamaya geçilmesine dikkat çekilerek kazasız bir yıl geçirilmesi temennisi ardından eğitim sona erdi.