KARADENİZ HABER- DİYANET İşleri Başkanı Ali Erbaş, Bolu'nun Gerede ilçesinde yapımı tamamlanan Merkez Erkek Kur'an Kursu'nun açılışına katıldı.

Gerede ilçesinde yapımına 2016'da başlanan ve 115 öğrenci kapasiteli Kur'an kursunun açılışına; Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ve Bolu Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşma yapan Ali Erbaş, kursun ruhları ısıtacak çok önemli kurum olduğunu belirterek, "Burada Gerede için öyle bir güneş doğuyor ki her baktığımızda bizleri ısıtacak. Gerede Yatılı Erkek Kur'an Kursu, önemli bir kurum. Önemli bir Kur'an kursu. Burada Allah resulü efendimizin varisleri yetişecek. Burada insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için indirilen Kur'an-ı Kerim hem hıfzedilecek hem de o Kur'an-ı Kerim'in anlamını öğrenen, yaşayan ve insanların yaşaması için gayret edecek olan ilim adamları yetişecek" dedi.

Ali Erbaş, hafızlığın ilmin başı olduğunu dile getirerek, "İlim adamlarının en önemli vasfı önce hafız olmalarıdır. Bizim tarihimize baktığınızda İbn-i Sina'dan Farabi'ye, Biruni'den Harezmi'ye, Akşemseddin'e hangisine bakarsanız bakın büyük mezhep imamlarını ayrıca saymak lazım. Hangisine bakarsak bakalım önce hafızlıklarını yapıyorlar yani hafızlık ilmin temeli. Ben diyorum ki keşke mihraplarımızdaki tüm hocalarımız hafız olsa minberlerden hafız hocalarımız hitap etse imam hatip lisesi öğretmenlerimiz hafızlardan olsa. İlahiyat fakültesi hocalarımız, sınıfa girip ders anlatırken, Kur'an-ı Kerim'deki ayetleri okuyarak derslerini süsleseler. Hafızlarımıza yönelik özel programlarımız var. O programlarımıza dahil edeceğimiz gençlerimiz buradan yetişir İnşallah. Amacımız insanlara iyiliği anlatmak" diye konuştu. (DHA)