Kaymakam Okan Dağlı Mesajında; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde esarete, dayatmalara ve işgale boyun eğmeyen Türk Milletinin bağımsızlığına kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaş'ının 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilanıyla taçlandığı, tarihimizin en şerefli ve gururlu günlerinden Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü coşkuyla idrak ediyoruz.
Cumhuriyet, milletimizin hürriyet ve istikbâli uğruna verdiği varoluş mücadelesinin muazzam bir zaferle sonuçlanması sonrası gelen şanlı bir kazanımdır. Bu vesileyle Egemenliğin Kayıtsız ve Şartsız Millete ait olduğu tescillenmiş, ezelden beri hür yaşayan Türk Milleti ebediyen de hür yaşayacağını, büyük bir kahramanlık destanıyla tüm işgalci devletlere ve işbirlikçilerine haykırmıştır.
Yüce Milletimiz, büyük zorluklar neticesinde kazanılarak kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti'ni, huzur ve refah içerisinde  yarınlara ulaştırmak için el birliği ile çalışmaya devam ederek geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve kararlılığı içerisindedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği gelişmiş ve kalkınmış bir Türkiye hedefi için birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışmak, daha çok üretmek zorundayız. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve üzerinde yaşadığımız toprakları kanlarıyla, vatan yapan kahraman şehitlerimizi ve  ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor ve tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.