YİK Üyesi Toptan: Seçimin bu kadar zoru belki de hiç görülmemiştir YİK Üyesi Toptan: Seçimin bu kadar zoru belki de hiç görülmemiştir

KARADENİZ HABER - Muhtarlık müessesesi, vatandaşımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için kamu ve yerel yönetimler arasında ki en önemli basamaktır.
Muhtarlarımızın, hizmetlerinin hatırlanması, sorunlarının konuşulması ve problemlerine çözüm üretilmesi amacıyla 2015 yılında “19 Ekim” günü Muhtarlar Günü olarak ilan edilmiştir.
Muhtarlarımız mahalle ya da köyde Devletimizi temsil etmekte, halkımızla Devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.
Bir kamu görevlisi olan muhtarlarımız vatandaşa en yakın hizmeti veren, onların sorunlarını dile getirmelerine yardımcı olan, çözüm bulan ve yol gösteren bir makamı temsil etme özelliği taşımaktadır. Muhtarlarımız devletimizin vatandaşlarımıza verimli ve etkili kamu hizmeti sunma  hedefi doğrultusunda çalışmaktadırlar.
Halkın temsilcisi olarak faaliyet gösteren bütün muhtarlarımızın, görevlerini sağduyu içerisinde ve samimi olarak gerçekleştirmeleri en büyük temennimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, mutluluk ve görevlerinde başarılar diliyorum.