Rafting Eğitim Kampları’na Büyükşehir ev sahipliği yapıyor Rafting Eğitim Kampları’na Büyükşehir ev sahipliği yapıyor

Bakan Kurum, Twitter'daki hesabından, bakanlık tarafından hazırlanan ve küresel ısınmanın ciddi boyutlara ulaştığını anlatan kısa film yayımladı. Kurum, video mesajında, "İyi bir dünyada yaşamak, temiz hava solumak, temiz suya ulaşmak herkesin hakkı. İklim değişikliği hepimizi değişime zorluyor. Bu mücadelede topyekun, seferberlik anlayışıyla hareket etmek zorundayız. Kaynaklarımız sınırsız değil" dedi. 

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde iklim değişikliğiyle doğada meydana gelen değişimlerin gösterildiği kısa filmde, 4.6 milyar yıldır milyonlarca canlıya ev sahipliği yapan mavi gezegenin defalarca kez ısınıp soğuduğuna; ancak son ısınmanın çok ciddi tehditlerin habercisi olabileceğine vurgu yapıldı. Son yıllarda yaşanan küresel ısınmanın büyük tehditlerin habercisi olduğu hatırlatılan kısa filmde,  dünyanın birçok yerinde yangınların, depremlerin ve sellerin meydana geldiği gözler önüne serildi. 

Küresel ısınma nedeniyle tarımın, toprağın, hayvancılığın ve suların tehlikede olduğuna, meydana gelen yangınlarla asırlık zeytin ağaçlarının küle dönüştüğü, sellerden de fındık ağaçlarının zarar gördüğüne dikkat çekilerek yapılması gerekenler anlatıldı.