Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde dün yaşanan terör saldırısında yaralıların bir kısmı Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve beraberindekiler patlamada yaralananları ziyaret etti.  

GÜNEY: ÇARŞAMBA İLÇESİNİ UÇURDUN DA BİZİM Mİ HABERİMİZ OLMADI? GÜNEY: ÇARŞAMBA İLÇESİNİ UÇURDUN DA BİZİM Mİ HABERİMİZ OLMADI?

TBMM Başkanı Mustafa Şentop "Dün meydana gelen hain terör saldırısı neticesinde 6 vatandaşımızı kaybettik. 81 vatandaşımız da yaralıydı. 58’i taburcu edilmiş. 23 vatandaşımız hala farklı yerlerde tedavi görüyor. Burada bir serviste bir de yoğun bakımda 2 vatandaşımız var. Serviste olan kızımızı ziyaret ettik. Durumu takip ediliyor. İnşallah diğer bütün hastanelerdeki vatandaşlarımızın da en kısa zamanda şifa bulmasını, tabucu olmalarını temenni ediyoruz. Terör saldırısını planlayanları, arkasında duranları, destek verenleri lanetliyoruz. Bu tablo karşısında Türkiye’deki bütün vatandaşlarımızın birbirine kenetlenmiş olduğunu, teröre karşı bir birlik içerisinde duruş sergilediğini her zaman görüyoruz. Türkiye çok daha farklı durumlarla karşılaştı. Bunların üstesinden hep beraber geldik. Bugün de terörle mücadele çok iyi bir noktaya geldi. Teröristlerin yaptıklarının hesabı soruluyor. Bu olayda mutlaka hesap sorulacaktır." dedi.  

"TERÖR İKİ TARAFI KESKİN BIÇAK GİBİDİR"

Şentop, "Türkiye’nin huzurunun bozulmasından keyif alanlar, bundan memnuniyet duyanlar var. Şunu söylüyorum; terör iki tarafı keskin bıçak gibidir. Mutlaka bunu kullananları da bundan memnuniyet duyanları da vurur. Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak isteyenler, kendileri istikrarsızlaşacaktır. Huzuru bozmak isteyenlerin de tez zamanda huzurları bozulur. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.