Üniversite öğrencileri, denizden 150 kilo çöp çıkardı Üniversite öğrencileri, denizden 150 kilo çöp çıkardı
Bafra Meşhur Lezzetleri 
Samsun'un popüler ilçelerinden olan Bafra'ya gelenler, mutlaka lezzetlerinden tatmak ve sevdiklerine de götürmek isterler. Bafra'nın en popüler yiyecekleri:
Bafra lokumu
Bafra pidesi
Bafra nokulu
En çok bilinen lezzetleridir. Daha az popüler olan yiyecekleri de henüz ülkede nam salamasa da mevcuttur.
Bafra Lokumu
Oldukça besleyici olan manda sütünden elde edilen kaymak ile üretilen Bafra lokumu, her gelenin mutlaka tattığı bir lezzettir. Hem besleyici hem de hafif bir lezzet olmasının yanı sıra yumuşacık olması da onu daha cazip kılar. Yabancı katkı maddeleri kullanılmadığı için raf ömrü kısa olan Bafra lokumu, raf ömrü dolmadan tüketilebilecek bir lezzettir. Kendiniz tattıktan sonra da mutlaka sevdiklerinize de paket alarak götürebilirsiniz.
Bafra Pidesi
Bir porsiyonu ortalama 75 cm uzunluğunda ve 4 cm eninde olan Bafra pidesi, üstü kapalı olarak yapılan bir pidedir. Yine bölgede yetiştirilen hayvanlardan elde edilen tereyağı ile yapılan Bafra pidesi, lezzetini bu yağdan alır. Yağ üzerine sürülür, diğer bölgelerin pidelerinden farklı olarak hamuruna da eklenir. İç harcı olarak kıyma soğan ve baharat kullanılan bu pide, margarin kullanılmadığı için daha sağlıklı ve lezzetlidir. Yine yöreye ait olan un da pide hamurunun kendi özgü lezzetini almasına katkı sağlar. Kare veya baklava dilimlerle servis edilir.
Bafra Nokulu
Hamur tatlısı olarak bilinen Bafra nokulu şerbetlidir. Üzün, ceviz ve fındık eklenerek yapılır ve kolay ve uzun süre de saklanabildiği için Bafra halkı tarafından sıklıkla tüketilir. Tarçın da eklenerek yapılan Bafra nokulu, hamurun içerisine eklenen içler serpiştirilip kapanarak yuvarlanır. Ardından tepsilere dizilerek pişirilir. En çok tercih edilen Bafra lezzetlerinden biri olan Bafra nokulu, hem hafif olması hem de tatlı ihtiyacını gidermesinin yanı sıra lezzeti sayesinde de oldukça tercih edilir.