Bazı faydalı yağ asitlerini içermesi sebebiyle vücudu iltihaba karşı korur. Ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Hindistan cevizi yağının cilde ve saça olan etkileri de oldukça iyidir. Aynı zamanda Hindistan cevizi yağını yemeklerde de kullanmak mümkündür. Hindistan cevizi yağı enerji verir, kan şekerini de dengeler. Hindistan cevizi iştah kesici olduğundan, zayıflamak içinde kullanılır.

Hindistan Cevizi Hakkında Bazı Bilgiler
Hindistan cevizi yağı faydaları, doğada nadir bulunan yağ asitlerini içermesinden kaynaklıdır. Bu yağların sindirimi bir çok yağdan daha kolaydır. Vücutta yağ olarak depolanması zordur. Çünkü karaciğerde işlenir. Hatta bunun yerine enerji vererek kendini diğer bir çok yağdan farklı kılar. Hindistan cevizi yağının içerisinde anne sütünde bulunan laurik asit, bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara karşı korunmamızı da sağlar. Hindistan cevizi yağı aşırıya kaçılmaması şartıyla kullanımında sakınca yoktur.
 

Hindistan Cevizinin Besin Değeri
Hindistan cevizinin tüketilen kısmına göre değişir. Hindistan cevizinin asıl beyaz kısmı çinko, magnezyum, kalsiyum, potasyum, C, K, E vitamini, demir ve vitamin, mineraller içermekte ve önemli bir lif kaynağıdır. Ve birçok da faydalı yağ asidi içermektedir.
Hindistan cevizi sütü, yarım kahve fincanında 276 kalori bulundurur. İçerisinde karbonhidrat (7 gram), lif (3 gram), protein (3 gram), yağ (29 gram), şeker (4 gram) bulundurur. Ve ayrıca potasyum (316 miligram), magnezyum (44 miligram), sodyum (18 miligram), ve de demir (2 miligram) içermektedir.
Bir yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı 11 gram (doymuş yağ) içermekte. Hindistan cevizi yağında fazla miktarda doymuş yağ olmasına karşın % 62 faydalı yap asidi içerir.

Yetenek taramasında keşfedildi, Avrupa şampiyonu oldu Yetenek taramasında keşfedildi, Avrupa şampiyonu oldu

Hindistan Cevizi Faydaları
-Böbrek sağlığına
-İdrar yolu enfeksiyonuna
-Basur hastalığının önlenmesine
-Tiroid bezinin iyi bir şekilde çalışmasına
-Parazit oluşumunu engellemeye
-Reflüyü azaltmaya
-Damar ve kalp sağlığının korunmasına
-Hormonel dengeyi düzenlemeye
-Gaz ve de kusmaya karşı engellemeye, ve daha bir çok şeye iyi gelmektedir.