​​​Kurban Bayramı Ne Zaman?
Kurban Bayramı'nın ne zaman ve hangi güne denk geldiğin merak eden vatandaşlar için Diyanet İşleri Başkanlığı bir takvim yayınlamaktadır. 2022 yılı için yayınlanan bu takvimi yazımızın devamında görebilirsiniz.
Kurban Bayramı arifesi 8 Temmuz 2022 cuma gününe denk gelmektedir, 9 Temmuz 2022 cumartesi günü Kurban Bayramına denk gelmektedir. Bayramın son günü ise 12 Temmuz Salı günüdür.

Yetenek taramasında keşfedildi, Avrupa şampiyonu oldu Yetenek taramasında keşfedildi, Avrupa şampiyonu oldu

2022 Kurban Bayramı'nda Kaç Gün Tatil Olacak?
2022 Kurban Bayramında kaç gün tatil olacağı sorusu işçi ve öğrenci kişilerin yakın takibinde yer alıyor. Vatandaşlar 2022 Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil yapacaklarını merak içinde araştırmaktadır.
Kurban Bayramının 1. Günü cumartesi günüdür. Şu anki duruma göre resmi olarak dört gün sürecek olan Kurban Bayramı tatili 12 Temmuz Salı günü sona erecektir. Yetkililer Kurban Bayramı tatilinin cuma günü olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününe bağlanarak tatil olup, olmayacağı hakkında henüz resmi bir açıklama yapmış değiller.

2022 Yılı Kurban Kesim Bedeli Ne Kadardır?
Kurban bağışı yapmak isteyen kişiler için Diyanet İşleri Başkanlığı vekalet yoluyla Kurban Kesimi yapmaktadır. Kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş sloganıyla kurban kesim hizmeti veren Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2022 yılı için belirlediği ücretler şu şekildedir,
Vekalet yoluyla yurt içinde kesim bedeli 2.250 TL
Vekalet yoluyla yurt dışında 1.800 TL olarak belirlenmiştir.
​​​​Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden kurban bağışı yapmak isteyen vatandaşlar şu yöntemlerle bağışlarını yapabilmektedir;
Diyanet İşleri Başkanlığı mobil uygulaması,
Banka ve Ptt şubeleri aracılığıyla,
il ve ilçe müftülükleri aracılığıyla
2022 Kurban Bayramı Ne Zaman ve hangi güne denk geliyor sorusunu değerli okurlarımız için tüm detaylarıyla anlatmış bulunmaktayız.