Prof. Dr. Demir: Kış kuraklığı riski artıyor Prof. Dr. Demir: Kış kuraklığı riski artıyor
Bu plajlardan bazıları şöyledir:

Atakum İlçesindeki Plajlar
Omtel Plajı: Bu plaj 2017 yılında Mavi Bayrak ödülünü aldı. Samsun il merkezine 20 kilometre uzaklıktadır. Plajın aynı adı taşıyan oteli mevcuttur. Bu plajın en güzel özelliği deniz yavaş yavaş derinleşiyor. Bu sebeple çocuklar için daha uygun. Tabi genel olarak Karadeniz'in suyu soğuktur. Plajda ihtiyaç duyulan her şey mevcut: Duş alma yeri, tuvalet, kabin, otopark, büfeler, marketler. Plaja giriş ise ücretsiz. Şezlong ve şemsiye kiralanabiliyor.
Körfez Plajı: Omtel Plajla aynı tarihte Mavi Bayrak ödülünü alan Körfez Plajı Samsun il merkezine 15 kilometre uzaklıktadır. Yat limanının yanında yer aldığı için rüzgarlı havalarda bile rahatça yüzülüyor ve bu sebeple daha çok tercih edilir. Burada deniz sığdır. Çocuklar için uygundur. Yanında çok güzel balık restoranları bulunmaktadır.

İlkadım İlçesindeki Plajlar
Samsun Büyükşehir Belediyesi Fener Plajı: 2016 yılı Mavi Bayrak taşımaya başlamıştır ve Samsun şehir merkezine 2 kilometre uzaklıktadır. Samsun'un en güzel plajları arasında yer alan bu plaj, oldukça kalabalık olmaktadır.
Temiz ve incecik kumlardan oluşur, daha önceki zamanlarda liman olarak işletiliyormuş. Plaj ismini sahilde bulunan deniz fenerinden alıyor. Plajda dalgakıran bulunuyor. Bu nedenle yüzmek çok rahat ve kolaydır.
Mert Plajı: Samsun’un merkezine 2.5 kilometre uzaklıktadır. 5000 kişilik kapasiteye sahip olan Mert Plajı epey kişiye aynı anda bünyesinde hizmet verebiliyor. Mert Irmağı’nın batısında bulunuyor. Bu nedenle Mert Plajı ismini almıştır.
Plajın içerisinde aquapark bulunuyor, çocuklar için oldukça eğlenceli olan su kaydırakları denize suyuna açılıyor. Plajda dalgakıran bulunduğu için dalgalarla boğuşmak zorunda kalmadan rahatça yüzülebiliyor. Plajda çoğu plajda olduğu gibi duş, tuvalet, soyunma kabini, çocuk havuzu, vitamin bar ve kafeterya bulunuyor.
Plajın yakını da Bandırma Gemisi ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi var. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının balmumu heykelleri bulunuyor. Samsun geçmiş tarihiyle de muhteşem bir şehir. Hem tatil yapıp hem dönemin izlerini görebilmek mümkündür.

Terme İlçesindeki Plajlar
Milli Çevre Eğitim (Miliç) Plajı: Mavi Bayrağı daha geçtiğimiz sene 2020 yılında alan Milli Çevre Eğitim Plajı, Samsun şehir merkezine 66.5 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Plaj ince kum ve temiz kumlardan oluşmaktadır. Etrafında çok fazla sayıda çam ağacı ve ağaçların altında piknik masaları bulunuyor. Plajın en güzel özelliği yeşil ve mavinin bir arada olmasıdır. Bu plajda kamp alanları da mevcuttur. Doğa ile baş başa kalmayı seven insanlar da buraya oldukça ilgi göstermektedirler. Güzel yürüyüş yolları vardır. Alt yapısı oldukça yeterli hazırlanmıştır.