TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. Milletvekilleri, Genel Kurul'da söz aldı. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenerek, "Kendi ifadenizden söylüyorum sayın bakanım. Diyorsunuz ki 'Haftada 5 bin uyuşturucu satıcısı yakalıyoruz'. Bu; ayda 20 bin, yılda 260 bin uyuşturucu satıcısı anlamına gelir. Bu kadar satıcının olduğu yerde kullanıcı sayısını düşünmek bile istemiyorum. Ya matematikle aranız yok ya da siz Türkiye'yi İçişleri Bakanlığı'nız döneminde bir uyuşturucu merkezi haline getirmişsiniz" diye konuştu. 

Akşener: Seçilmesine vesile olduklarımızın birer hırsız olduğunu anladığımızda çektiğimiz acıyı anlatamam Akşener: Seçilmesine vesile olduklarımızın birer hırsız olduğunu anladığımızda çektiğimiz acıyı anlatamam

'ESEFLE DEĞERLENDİRİYORUM'

Bakan Soylu ise Dervişoğlu'na cevaben, "İYİ Parti'nin grup başkan vekilini dinledim ve tavsiyelerini de aldım. Konuşma metnini tamamen iftiraya hem devlete hem bizlere tamamen hakarete ve maalesef tamamen Türkiye Cumhuriyeti'ni suçlayıcı bir anlayışa döndürüp, Türkiye'nin terörle şanlı mücadelesine bir cümle bile ayırmamasını esefle değerlendiriyorum. Hiçbir şey söylemedim, söylemeyeceğim. Ben nasıl dinlemişsem akşamleyin söyleyeceklerimi de yerlerinde oturarak dinlemelerini kendilerine tavsiye ederim. Aynı zamanda da söyleyeceklerimi teker teker not almanızı ve kendi içinizde bir muhasebe yapmanızı da ben size tavsiye ediyorum" dedi.