ÖZEL HABER

Atatürk'ün Herkes Tarafından Bilinmeyen Özellikleri

ÖZEL HABER Cumhuriyetimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk, genellikle yönetici kimliği ile ön plana çıkan mükemmel bir liderdir. Birçoğumuz Atatürk'ün sadece savaşçı ve liderlik yönlerini biliriz. Ancak bunlar dışında Atatürk hakkında bilinmesi gereken farklı özelliklerde vardır. 

Hem ülkemiz hem de dünya açısından böyle önemli olan bir liderin ne gibi özelliklere sahip olduğunu bilmek gerekir. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk'ü yakından tanımak onun nasıl bir karakterde olduğunu bilmek için bazı özelliklerini bilmemiz gerekir. Atatürk'ün herkes tarafından bilinmeyen oldukça fazla özellikleri vardır.
Ata Denilmesini Sevmezdi
Mustafa Kemal Atatürk'e hepimiz Ata diye hitap ederiz. Ancak O kendisine Ata denilmesinden hiç hoşlanmazdı. Atatürk ise TDK başkanı tarafından ilk kez kullanılmıştır. Kendisine Atatürk denilmesinden memnun kalan Mustafa Kemal, Atatürk'ü soyadı olarak kullanmaya başlamıştır. Mustafa Kemal, Atatürk soyadını oldukça fazla sevmiştir.
Pilav Ve Kuru Fasulyeyi Çok Severdi
Atatürk'ün yemekle pek fazla arası olmadığı söylenir. Ancak en sevdiği yemeğin pilav ve kuru fasulye olduğu bilinir. Pilav ve kuru fasulyeye olan düşkünlüğü Manastır Askeri Lisesi dönemlerinden kalmıştır. Hayatı boyunca sık sık pilav ve kuru fasulye yemiştir. Tatlı ile pek fazla arası bulunmayan Atatürk, canı tatlı istediği zaman da gül reçeli yerdi.
En Büyük Hayali Dünya Turu
Atatürk'ün en büyük hayali olarak bilinen dünya turu, onun en fazla istediği şeylerden biriydi. Ancak ne yazık ki ömrü bu hayalini gerçekleştirmeye yetmedi. Hep içinde kalan bu hayali ile vefat etti. Dünya turu yaparak Türk tarihi ve dili hakkında yapmış olduğu çalışmalarına daha fazla katkı sağlamayı amaçlıyordu.
En Sevdiği Kitap ''Çalıkuşu''
Atatürk okumayı seven bir liderdi ve bunun için de sayısız kitaba sahipti. Ancak bu kitaplar içerisinde çok ayrı bir yere sahip olan bir kitap vardı. Bu kitap Reşat Nuri Gültekin'in büyük ses getiren ''Çalıkuşu'' adlı eseriydi. Atatürk, cepheye giderken bile Çalıkuşu'nu yanından asla ayırmazdı. Gün içerisinde herhangi bir sayfayı açar ve okumaya başlardır. Çalıkuşu onun için çok farklı bir yere sahipti.
Hayvanları Çok Severdi
Atatürk yaratılan her hayvanı çok severdi. Ancak bu hayvanlar içerisinde at, onun için çok ayrı bir öneme sahipti. Ata binmeyi çok seven Atatürk, bu sevgisini sürekli olarak yansıtmıştır. Attan sonra en sevdiği hayvan ise köpeklerdi. Hatta Atatürk'ün ''Fox'' adında bir köpeği vardı. Bu köpek sürekli Atatürk'ün ayak ucunda uyumaktaydı.
Müziği Severdi
Müzik dinlemeyi çok seven Atatürk, aynı zamanda dans etmeyi de severdi. Vals, onun en sevdiği danstı. Klasik Batı müziklerini ve Anadolu türkülerini dinlerdi. İşinin olmadığı zamanlarda ruhunu dinlendirmek amacıyla da müzik dinlerdi.
Atatürk'ün Diğer Özellikleri
Atatürk'ün bilinmeyen ve onu farklı kılan birçok özelliği vardır. Bu özelliklerin bazıları yukarıda verilmiştir. Bunlar dışında Atatürk'ün diğer özellikleri şunlardır:
Beyaz giymeyi severdi.
Lacivert renkte olan kıyafetleri yoktu
1.74 boyundaydı.
Türkçeyi özenli bir şekilde konuşurdu. Ancak bazı kelimelerinde Rumeli şivesi vardı.
Cumhurbaşkanı olduğu için halkın arasından uzaklaştığını düşünüyordu.
Kuşları severdi.
Kendisine iltifatta bulunulmasını sevmezdi.
En sevdiği ve en başarılı olduğu ders matematikti.
Yabancı dil öğrenmeye meraklıydı.
Hoşgörülü bir devlet adamıdır.
Düzene oldukça fazla önem verirdi.
Tıraşını kendisi yapmazdı.
Kan görmekten pek hoşlanmazdı.
Kan görmekten hoşlanmaması, onun gibi savaşçı bir liderin en garipsenen özelliğiydi. Çünkü ömrünü savaş cephelerinde geçiren bir liderin kan görmemesi imkansızdı.
Yapmaktan Hoşlandığı Aktiviteler
Mustafa Kemal Atatürk, önemli bir liderdi. Ancak kendisine zaman ayırmayı da asla ihmal etmezdi. Mustafa Kemal Atatürk'ün yapmaktan hoşlandığı aktiviteler şunlardır:
Ata binmeyi severdi.
Bilardo oynamayı severdi.
Vakti oldukça yüzerdi.
Dans ederdi.
Kumarı kesinlikle sevmezdi. Ama fasulye karşılığında poker oynamıştır.
Gibi aktivitelerden hoşlanan Atatürk'ün daha bilinmeyen farklı özellikleri de vardır. Mustafa Kemal Atatürk, ''Başöğretmen'' lakabına sahip tek lider olarak bilinir. Dünyada bu unvana sahip hiçbir lider bulunmamıştır. 
Bunun yanında Atatürk'ün matematiği olan katkılarından biri de geometri kitabıdır. Atatürk'ün yazmış olduğu bu kitabı bilen insan sayısı ise çok azdır. Minber adı verilen gazeteyi de Mustafa Kemal Atatürk çıkartmıştır. Ayrıca Minber gazetesinde ilk kez sansür kelimesine yer verilmiştir.