Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

- Geçtiğimiz 20 yılda hep yapageldiğimiz gibi bugün de ülkemizin her meselesini, milletimizin her beklentisini hayata geçirerek Türkiye’yi huzurlu ve müreffeh bir geleceğe hazırlıyoruz. Ülkemize bugüne kadar kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma atılımlarını kesintisiz bir şekilde sürdürerek milletimize sözümüz olan 2023 Türkiye’sine adım adım yaklaşıyoruz.

Bakan Işıkhan: İş Pozitif’te 2,5 ayda 100 binin üzerinde kadın istihdamı sağladık Bakan Işıkhan: İş Pozitif’te 2,5 ayda 100 binin üzerinde kadın istihdamı sağladık

- Her şeyden önce 4 ana başlık; ekonomi, diplomasi, öbür tarafta terörle mücadele bir diğer tarafta yine mülteci sorunu konusu. Bu 4 ana başlığı biz her şeyden önce başardık, başarıyoruz ve başaracağız.

- Geçen hafta 5.9 şiddetiyle sarsılan Düzce’yi 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan ettiğimizi açıklamak istiyorum. Böylece afet sonrası telafi ve ihya çalışmalarımızı daha hızlı etkin şekilde yürütebileceğiz.

 Diğer ittifak 6’lı masa olarak kamuoyunun önüne çıkmakla birlikte henüz önünde arkasında daha kimlerin olduğu, hangi amaçla kurulduğu bilinmeyen amor bir yapıdır. Biz en başından beri bu ittifaka kendileriyle eser ve hizmetiyle, vizyonda, programda yarışmak istediğimizi söyledik. Ama bunlar karşımıza sadece tek vaatleri Türkiye’yi eski, kötü günlerine döndürmek olan şekilsiz, omurgasız bir projeyle çıkabildi.

- Bu koalisyonlardan bu ülkeye bir fayda geldi mi; gelmedi. Netice alabildik mi; alamadık. Öyleyse unutmayın mümin bir sokulduğu yerde bir daha sokulmaz. Biz bir daha sokulmak istemiyoruz. Ve AK Parti iktidarlarıyla 20 yıldır istikrar var, güven var, güçlü devlet var. İşte biz bunu sağladık.

- Dikkat ederseniz bugüne kadar ne CHP’den ne de şürekasından ülkenin herhangi bir derdine derman, milletin herhangi bir yarasına merhem olacak hiçbir söze, hiçbir teklife, hiçbir adıma rastlanmadı. Dünyanın en doğru, en şahane işini de yapsak bizi takdir etmeyeceklerini alenen parlamentoda söylediler.

- Becerebildikleri tek iş var; Anayasa değişikliği teklifi metni açıklamak oldu. Eski Türkiye ipiyle indikleri kuyudan da çıkarta çıkarta terör örgütünün güdümündeki partiyi koruyan, masanın etrafındakilere gülücük dağıtan ucube bir teklif çıkarttılar. Şöyle bir gözden geçireyim dedim; bir gözden geçirdim. Ne var; masanın etrafındakiler artı masanın altındaki. Benim milletim bunu yutmaz. Çünkü benim milletim bu ülkeye, bu millete ve bu devlete ne gelecek buna bakar. Eğer bugün ekonomide Türkiye bir kalkışmanın içerisindeyse bu bir şeyi gösteriyor; Türkiye güçleniyor. Türkiye'nin büyümesini durdurmak mümkün değil.