Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA)- AK Parti Tokat Kadın Kolları Başkanlığı, Gazze’de öldürülen anneler için basın açıklaması düzenledi. Başkan Sabuncuoğlu, “Filistin Sağlık Bakanlığı’nın 5 Mayıs’ta yaptığı açıklamaya göre, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 34 bin 683 kişi öldü, 78 bin 18 kişi yaralandı" dedi.

AK Parti Tokat Kadın Kolları Başkanlığı, Gazze’de öldürülen anneler için Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklamasında bulundu. AK Parti Tokat Kadın Kolları Başkanı Havva Sabuncuoğlu, “Bu pazar anneler günü, günlerdir her yerde tatlı bir telaş yaşanıyor. Anneler Günü öksüzlerin ve evladını kaybeden annelerin de ağır imtihanıdır. Fakat bir yandan da dünyanın orta yerinde, yanı başımızda Filistin’de, Gazze’de, Refah’ta yaşanan soykırım nedeniyle anne olmak hiç bu kadar zor olmamıştı. Biz bugün okuldan gelecek çocuklarımızı, Gazzeli anneler ise çocuklarına verecek bir lokma ekmeği bekliyor. Bizler karışmasın diye çocuklarımızın defterlerine, kitaplarına isim yazarken, Gazzeli anneler ise cesetleri teşhis edilebilsin diye çocuklarının kollarına isim yazıyor. Bir kadın, bir anne olarak çok net ifade ediyorum, her can tek, her can biricik ve bir cana kıyan tüm insanlığa kıymış gibidir. Filistin Sağlık Bakanlığı’nın 5 Mayıs’ta yaptığı açıklamaya göre, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 34 bin 683 kişi öldü, 78 bin 18 kişi yaralandı" dedi.

Basın açıklamasına, AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, İl Başkanı Ali Özer, partililer, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı. (DHA)

Başkan Yazıcıoğlu, başarılı gençlere bisiklet hediye etti Başkan Yazıcıoğlu, başarılı gençlere bisiklet hediye etti

FOTOĞRAFLI