Başkan Sevindi: Vatandaşlarımızı tozdan ve çamurdan kurtarmak için çalışıyoruz Başkan Sevindi: Vatandaşlarımızı tozdan ve çamurdan kurtarmak için çalışıyoruz

Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN, (DHA)- BELÇİKA’nın Diest kentinde 17-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenen 27. Uluslararası GI Mundo Capoeria Festivaline katılan Samsunlu sporcular festivale damga vurdu.

30 farklı ülkeden 400 sporcu ve üst düzey eğitmenlerin katıldığı organizasyona çoğunluğunu Samsunlu sporcuların oluşturduğu 15 sporcu ve eğitmen katıldı. 3 gün süren organizasyonda kuşak töreni yanı sıra gurubun kurucusu Brezilyalı baş antrenörün 50. Yıl Capoeira kutlamaları da yapıldı.

Festival hakkında bilgi veren Capoeira Derneği Başkanı Güngör Doğanay, “2004 yılından bu yana bu büyük ailenin Türkiye temsilciliğini yürütüyoruz. Pandemi döneminde verdiğimiz ara ile biraz gerilesekte son bir yıldır yeniden yoğun çalışmalarımıza başladık. 1.5 ay önce aynı festivali güzel bir katılımla Samsun’da gerçekleştirdik. Burada dünyanın her yerinden arkadaşlarımız var. Kendi kültürümüzü ve ülkemizi tanıtmak için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Samsun’da kuşak alamayan bazı öğrenci ve eğitmenlerimiz burada yeni kuşaklarını aldılar. Samsun’dan getirdiğimiz yerel lezzetleri katılımcılara ikram ederek onları tatil için şehrimize davet ettik” dedi.

Yüzlerce yeni öğrencinin yeni kemerlerine kavuştuğu festival sürecinde Samsun’dan katılım sağlayan Capoeira eğitmenleri katılımcılara farklı Capoeira eğitimleri verdi. Festival ardından yapılan Belçika gezisi ardından kafile Samsun’a dönüş yaptı. (DHA)