AK Parti tarafından Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Büyük İstanbul Mitingine vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren miting alanına toplanmaya başlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan miting alanına eşi Emine Erdoğan'la birlikte helikopterle geldi. Mitinge AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ile 39 ilçe belediye başkan adayı da katıldı. Yeniden Refah Partisi'nden istifa ederek AK Parti'ye katılan Milletvekili Suat Pamukçu'ya rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüde Cengiz Kurtoğlu ile birlikte 'Duyanlara Duymayanlara' şarkısını söyledi.

“BU ŞEHRİ CHP ZULMÜNDEN 31 MART'TA KURTARMAMIZ GEREKİYOR"

Mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul'un fethi için 8 asır boyunca milletlerin Fatihlerin, kumandanların rüyasına giren şehir. Ama bu şehri CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmamız gerekiyor. Buna var mıyız? Ana kademe var mıyız? Hanım kardeşlerim var mıyız? Öyleyse bir hafta, durmayacağız gece gündüz demeden, çok çalışacağız. Anadolu'da gittiğim her yerde söylüyorum. İstanbul'daki hemşerilerimizi lütfen arayın. Telefonlarınız dinmesin. Arayın ve inşallah 1 Nisan'da İstanbul yeniden sahiplerine kavuşsun. Bu İstanbul ki, mihmandarı, nebevi, Eyüp Sultan hazretlerinin uğrunda surları dibinde son nefesini verdiği yerdir. Bu İstanbul ki, Osmangazi'nin evlatlarına İstanbul'u aç gülzar yap diye vasiyette bulunduğu Kızılelma'dır. Bu İstanbul ki, Fatih Sultan Mehmet Han'ı 21 yaşında Fatih olarak dünyanın gördüğü en büyük hakanlardan biri yapmıştır. Bu İstanbul ki asırlar boyunca kendi vatandaşlarına yurt, mazlumlara umut, mağdurlara gönül köprüsü olan anne şehirdir. Bu İstanbul ki Roma'dan Bizans'a Osmanlı'dan Cumhuriyet'e adeta gergef gibi işlenerek sanat eserine dönüştürülmüş bir hazinedir. Bu İstanbul ki şairlerin bir taşına dünyaları değişmediği, sadece bir semtini sevmeye ömrünün yetmeyeceğinden korktuğu şehirdir. Bu İstanbul ki, ressamların, asırlardır çizdikleri, seyyahların asırlardır gezdikleri halde, her defasında yeni güzelliklerini keşfettikleri şehirdir. Bu kardeşinizin de doğduğu, büyüdüğü, her nefesini hamd ederek içine çektiği her karışına aşkla bağlı olduğu İstanbul maşallah bugün bir başka güzel. Bugün burada coşkun akan ırmak misali, yatağına sığmayan bir İstanbul görüyorum" dedi.

Bakan Işıkhan Başkan Doğan’ı ziyaret etti Bakan Işıkhan Başkan Doğan’ı ziyaret etti

“31 MART'I MİLLİ İRADE BAYRAMI HALİNE GETİRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul'un kadirşinaslığının örneği olan bu desteğinden memnun kaldık. Ama gönlümüz aramızdaki muhabbetin seyrine uygun şekilde daha yüksek oranlardan yana. İnşallah 31 Mart'ta İstanbul'u muradına kavuşturarak bu hedefimize de ulaşacağız. Ne yapacağız? Sağlam aday sağlam adam Murat Kurum'la, İstanbul'da yeni bir dönemi başlatacağız. Tabii bunun için bir hafta. Çok çalışacağız. Biz de sözün bittiği yerde, altyapısıyla üst yapısıyla insana dair tüm unsurlarıyla sana hizmete talibiz. Öyleyse soruyorum sizlere, 31 Mart'ta Türkiye yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? 31 Mart'ta Türkiye yüzyılı şehirleri için kararlı mıyız? 31 Mart'ta gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz? Bunun için seçim gününe kadar; ana kademe kadın kolları, gençler, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Hanımlar var mıyız? Gençler var mıyız? İstanbul'la birlikte Türkiye haritasının tamamını Cumhur İttifakı'nın renkleriyle boyamaya var mıyız? İşte, benim sevdam İstanbul budur. İşte benim son nefesime kadar, ömrümü vakfettiğim İstanbul budur. Aşkım İstanbul budur. Sevdam İstanbul budur. İnşallah sizlerle birlikte ramazanın bayramı gelmeden 31 Mart'ı milli irade bayramı haline getireceğiz. Büyükşehir ile ilçeleriyle İstanbul'un belediyecilik hizmetlerinde yeni bir dönemin kapılarını beraberce açacağız. İstanbul'un 5 yıllık fethet devrilen son vererek şehrimizde eser ve hizmet siyasetini inşallah tekrar başlatacağız. 31 Mart seçimlerinin aziz İstanbul'la birlikte tüm vilayetlerimiz, tüm vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.