TA London /Turkish Art Week, 27-31 Ekim 2021 tarihlerinde Dünyaca ünlü Londra Saatchi Galeri’de Renko London organizasyonu ile gerçekleştiriliyor.

Ressam, heykeltıraş, enstalâsyon ve fotoğraf sanatçılarından oluşan 21 sanatçının 100 eseri sanatseverler ile buluşuyor

TA London’a Katılan Sanatçılar

Bahri Genç, Barış Sarıbaş, Başak Cansu, Güney kaya, Cengiz Yatağan, Çiğdem Erbil, Devrim Erbil, Ece Clarke, Emin Çizenel, Esra Meral, Eva Sonaike, Joanna Gilbert, Mehmet Günyeli, Mine Zabcı, Nuri Battal, Renk Erbil, Rina Bakış, Sakit Mammadov, Sina Mirel, Sümer Erek, YamKarkai, Yiğit Yazıcı

TA London’ın ilk yılında baş sanatçı Devrim Erbil ve Devrim Erbil yorumuyla Londra…

Resmin şairi Devrim Erbil, İstanbul başta olmak üzere ülkemizin gizemli çizgilerini yansıtan eserleri ile gelecek nesillere kendini adamış bir kültür hizmetkârı..

Bu sefer çok anlamlı bir proje ile sanatın evrenselliğine, mesafelerin önemsizliğine, kültürlerin kardeşliğine çok önemli bir vurgu yapıyor.

Bu kapsamda Dünya’nın En güzel ve özel şehirleri İstanbul ile Londra’yı TA London projesi ile çizgilerde buluşturuyor. 

Altmış yılı aşkın süredir aşığı olduğu İstanbul’un gizemini tablolarına yansıtan sanatçı Devrim Erbil, ilk kez Londra’yı resmettiği ‘’LONDRA BİR RÜYA GİBİ’’ eseri ile TA London sergisine katılıyor.   

Istanbul ve doğa temalı eserlerine aşina olduğumuz sanatçının Londra temalı tablosunun şehirdeki sanat çevrelerince büyük ilgi göreceği öngörülüyor.

Erbil’in en sevdiği turkuvaz tonlarından, hayatın ritmini temsil eden kuşlara kadar kendine özgü çizgilerinin ‘’LONDRA BİR RÜYA GİBİ’’ Eserinde hayat bulması bekleniyor 

Erbil’in, efsanevi İstanbul serisine saygı duruşunda bulunarak Londra siluetine “kuş bakışı" ile imza attığı eserin orijinal boyutu 130x180 cm

Resmin orijinali sergi süresince Saatchi Galeri’de sergilenecek.

Devrim Erbil’in LONDRA temalı ilk ve en özel NFT Eseri Nifty Gateway platformunda açık arttırmaya çıkıyor !   

Türk Modern Sanatının yaşayan efsanesi Devrim Erbil imzasını taşıyan ve ilk ve tek,  LONDRA temalı NFT eseri, 28 Ekim Perşembe günü İngiltere saati ile 07:00 ‘de başlayacak ve 48 saat sürecek Nifty Gateway dijital açık artırmasına çıkarılıyor.

Nifty Gateway açık arttırmasını kazanan sanatsever, aynı zamanda sanatçının çok özel Londra temalı orijinal tablosunun da sahibi olma şansını elde ediyor.

Ayrıca 30 Ekim Cumartesi günü İngiltere saati ile saat 13:00’de ikinci bir NFT açık arttırması yapılacaktır. Gerçekleştirilecek olan NFT açık arttırmasında, eserin yirmi adet - ipek baskı imzalı kopyaları ve NFT versiyonları Nift Gateway platformundan 8 saat sürecek dijital açık artırmaya sunuluyor,

Devrim Erbil ‘’LONDRA BİR RÜYA GİBİ’’ temalı eseri, sanatçının Londra temalı ilk eseri olmanın yanı sıra, NFT piyasasında da değerlendireceği ilk ve en özel eser olma özelliğini taşıyor.

Dünya çapında erişilebilir olan müzayedeye iştirak edecek olan katılımcılar, sanal veya gerçek para portföylerini kullanarak, NFT dijital esere teklif verebilecekler

‘Londra Bir Rüya Gibi’ adlı eser, İngiltere’nin başkentindeki Türk çağdaş sanatına yönelik ilk büyük sergi olan TA London için özel olarak tasarlandı.

NFT açık arttırmasını kazanan sanatsever aynı zamanda saatchi galeride sergilenen eşsiz yağlı boya tablonun da sahibi olacak

Nifty Gateway platformunda yapılacak açık arttırma sonucu kazanan sanatsever, aynı zamanda eserin yağlıboya orijinal tablosuna da sahip olarak eşsiz iki değere sahip olmuş olacak,

NFT açık arttırmasını kazanan sanatseveri unutulmaz bir deneyim bekliyor

‘’LONDRA BİR RÜYA GİBİ’’  eselerinin sahibi olan sanatsever, Devrim Erbil Experience özel ödülünün de sahibi oluyor.

Dünyanın en çok ülkesine uçan, ülkemizin gururu ve TALondon projesinin sponsorlarından Türk Havayolları ile misafirimiz İstanbul’a ulaşıyor.

Misafirlerine ilham veren, samimi ve tasarım odaklı mekanlarda unutulmaz ve heyecan veren deneyimler sunan THE STAY markasının en özel otellerinden, tarihsel ve görsel açıdan büyüleyici Bebek’in en güzel yerine konumlanmış ‘’Bebek Hotel By The Stay Collection’’ a  iki gece konaklama için ulaşılması ile ‘’Devrim Erbil’in İstanbul’u’’ deneyimi başlıyor.

İstanbul boğaz turu ve ‘’Devrim Erbil’in istanbul’u’’ tarihi yarımada gezisi ile devam edecek deneyim , Devrim Erbil ile yenecek yemek ve İstanbul stüdyosunu ziyaret ederek ’LONDRA BİR RÜYA GİBİ’ eserinin arkasındaki süreci kendisinden dinleyerek tamamlanıyor.

Nifty Gateway’ten projeye tam not …

Dünyanın en prestijli çevrimiçi dijital sanat müzayede platformu olan Nifty Gateway, projenin içeriğini, ruhunu ve temsil ettiği değerleri göz önüne alarak tam destek ile projenin paydaşı oldular. Türk sanatı ve NFT yatırımcıları için çok önemli ve bir o kadarda sevindirici olan bu gelişme, gelecekte bu piyasada yer almak isteyen gençlere de ilham verecektir.   

Türk Sanat Haftası TA London Sergisi 

Türkiye'den ve yurtdışından uluslararası üne sahip 21 sanatçının yer aldığı sergi, Türk çağdaş sanatının uluslararası profilini ve dünya sanatına yaptığı büyük katkıyı yükseltmeyi hedefliyor.