Bilim insanlarından ilkokul öğrencilerine 'afet' eğitimi Bilim insanlarından ilkokul öğrencilerine 'afet' eğitimi

‘Asrın Felaketi’ olarak adlandırılan, 6 Şubat’taki depremlerin ardından, Türkiye’nin dört bir yanından madenciler, depremin etkilediği illerde yüzlerce vatandaşı enkaz altından kurtardı. Köroğlu İlkokulu öğrencileri de kahraman madencilere duygu dolu mektuplar yazdı. 4’üncü sınıf öğrencileri yazdıkları mektuplarda madencilere, insanları kurtardıkları için teşekkür etti.

“HAKKINIZI HELAL EDİN”

Mektubunda, “İşiniz zor olmasına rağmen hiç pes etmiyorsunuz. Hakkınızı helal edin. Dünyadaki hiçbir madencimiz bu kadar yorulmayı hak etmiyor” ifadelerine yer veren 10 yaşındaki Havvanur Duman, “Önce korktum burada da olacak diye. Sonra üzüldüm, orada ölenler oldu. Enkaz altından insanları kurtardıkları için teşekkür ederim.” dedi.

Madenciler için resim çizen 4’üncü sınıf öğrencisi Hicran Kayaca ise, “İnsanları kurtardıkları için teşekkür ediyorum. O resmi yaparken çok duygulandı. İlk önce sağlam bir eşyanın yanına, çok-kapan-tutun hareketi yapmalıyız. Pencere ve balkonlardan uzak durmalıyız.” diye konuştu

“YAZIYA DUYGULARI DÖKMENİN GÜZEL OLACAĞINI DÜŞÜNDÜK”

Deprem sonrası Türkiye’nin birlik içerisinde hareket ettiğini belirten Köroğlu İlkokulu Müdürü Şerafettin Tarım, “Herkesin el birliğinde olduğu bir dönem. 6 Şubat’ta meydana gelen bu depremde, tüm Türkiye el birliğiyle seferber oldu. Birçok kişi elinden gelen desteği ve yardımı verdi. Biz de tamamen okul olarak, öğrencilerimizin duygularını ifade etmelerini sağlamak amacıyla, farkındalık oluşturacak bir eylem yapmayı düşündük ve yazışma dilinin son 10 yılda kullanılmaktan vazgeçildiği ya da unutulmaya başladığı bu ortamda, yazıya duyguları dökmenin güzel olacağını düşündük. Madencileri seçmemizin özel bir nedeni orada gerçekten Mehmetçiğimizle beraber en büyük gayreti ve desteği gösteren kişiler onlardı. Canlarını hiçbir şeyden esirgemeden, kimsenin girmediği yere tereddütsüz şekilde giren bu insanlara bir vefa borcu olarak düşündük” şeklinde konuştu.

MEKTUPLAR ULAŞTI

İlkokul öğrencilerin yazdığı mektuplar ve çizilen resimler deprem bölgesinde görev alan madencilere ulaştı. Mektupları ve resmi sosyal medya hesabından paylaşan Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürü Dr. Hasan Hüseyin Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Güzel çocuklarım, hepinizi güzel gönüllerinizden öpüyorum. Başarılarınız daim olsun.” (DHA)