İlçede 482 öğrencisi bulunan Erbaa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi geçen yıl döner sermaye işletmesini kurup 1 yılda 5 milyon 105 bin lira ciro elde etti. Mobilya ürünleri, metal ürünleri, elektrik elektronik ürünleri üretip gelir elde eden okul 1 yılda ilçedeki esnafa 2 milyon 671 bin liralık katkı sağladı. Okulun bölümlerine 1 yıl içinde 152 bin liralık makine alımı yapılırken öğrencilere 183 bin 569 lira ödeme gerçekleştirildi. Okul vergi, hazine hissesi ve elektrik giderleriyle birlikte 495 bin 597 lira kar elde etti.

Geçen yıl kurulan döner sermaye işletmesinin başarısından memnun olduklarını ifade eden Erbaa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Rabia Olgun "Döner sermayenin olmaması Endüstri Meslek Lisesi için olumsuz dezavantajlı bir durum. İstihdam açısından özellikle öğrencinin iş başı öğrenmesi teoriyi beceriye dönüştürmesi açısından önemli. Biz de yapmamız gereken ilk işin döner sermayeyi açmak olduğuna karar verdik. Bununla ilgili adımı attık. Yazışmaları yapıp başlattık döner sermayeyi. Geçen yıl Kasım ayında açtık döner sermaye işletmesini. Kasım ayından sonra günümüze kadar 5 milyon liranın üzerinde ciro yaptık. Bu da Tokat bölgesi için güzel bir başarı. Döner sermaye işletmesi ilk kez açılan bir yıl geçmiş olan bir okul için oldukça güzel bir başarı. Tokat bölgesinde de zaten 1’inci sıradayız şuanda. Biz özellikle mobilya alanında üretimi fazla yaptık. Bunun dışında metal teknolojileri bölümünde de öğrenci sıraları yaptık. Elektrik elektronik bölümünde güneş enerji sistemleri kurulumu yaptık. Bilişim bölümümüz var onuna ilgili projelerimiz var. Şu an geldiğimiz noktadan ben ve öğretmen arkadaşlarım, öğrencilerimiz çok memnunuz. Endüstri Meslek Lisesi eski ismiyle olması gereken yerde hak ettiği yerde. Döner sermaye işletmesi olmadan, öğrencinin üretime dönük herhangi bir faaliyet yapmadan rolünü gerçekleştirdiğini amaca ulaşmış olduğunu düşünmüyorum. Biz geldiğimiz noktadan memnunuz” dedi. (DHA)

Ortaokul öğrencisi, şiir yarışmasından kazandığı para ödülünü Gazze’ye bağışladı Ortaokul öğrencisi, şiir yarışmasından kazandığı para ödülünü Gazze’ye bağışladı