Gürcistan Acil Durum Hizmetleri Ajansı’nın deprem bölgesinde ilk günlerden itibaren çalışan yüzden fazla personelinin yanı sıra Gürcistan’dan gelen insani yardımlar da Türkiye’nin diplomatik misyonlukları koordinasyonunda Türkiye’ye gönderiliyor. Türkiye’nin Batum Başkonsolosluğu, gelen yardım kolilerinden çıkan Gürcü kadınların ev yapımı konserveleri için teşekkür ederek “Temiz yüreklerinizden kopan duygu ve dualarınızı hiçbir zaman unutmayacağız” mesajını paylaştı.

Türkiye’nin Batum Başkonsolosluğu 11 Şubat’ta depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak ve gelen yardımları koordine etmek için Gürcistan Özerk Cumhuriyeti Acara Hükümet Başkanlığı ve Batum Belediye Başkanlığı ile işbirliği içinde insani yardım merkezi açmıştı.

Batum Başkonsolosluğu, Türkiye’ye gönderilmek üzere getirilen Gürcü kadınların ev yapımı konserveleri için teşekkür ederek “Bin bir emekle hazırladıkları konserveleri, afetzedeler için yardım merkezimize gönderen Gürcü kadınları... Temiz yüreklerinizden kopan duygu ve dualarınızı hiçbir zaman unutmayacağız” mesajını paylaştı.

Gürcistan ekipleri kademeli olarak deprem bölgelerine gelmiş ve Adıyaman ve çevresinde gece gündüz çalışarak arama-kurtarma çalışmalarına katıldı.