Yapılan Yazılı Açıklamada; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda ilk adımı oluşturan ve milletimizin kaderini değiştiren 19 Mayıs 1919’ un, 104. yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevincini ve gururunu yaşamaktayız.
Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışı; milletimizin makûs talihini değiştiren, tarihî ve stratejik bir girişim olduğu gibi, Cumhuriyet tarihimizin başlangıcı ve aynı zamanda milletimiz ve ülkemiz için büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adımdır. O, Kurtuluş’a giden yolun ilk adımında “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” diyerek milletine güvenmiş,  bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir millet olduğumuzu her fırsatta ifade buyurmuştur. Yaktığı Kurtuluş meşalesiyle ezilen, esaret altındaki tüm milletlere ümit ve ilham kaynağı olan Atatürk’ün önderliği ile yüce milletimizin büyük kahramanlıklar göstererek gerçekleştirdiği İstiklal Savaşı’nın aziz milletimiz ve dünya tarihi açısından en önemli sonucu; bağımsızlığın sağlanması ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması olmuştur.
Sevgili Gençler ! Bugünün ATATÜRK tarafından sizlere armağan edilmesinin büyük anlam ve önemi vardır. Toplumları ayakta tutan en büyük gücün gençlik olduğunu iyi bilen Mustafa Kemal ATATÜRK, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize inancını ve güvenini her fırsatta dile getirmiş ve “ Gençler ! Cesaretimizi güçlendirip devam ettiren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız.” diyerek, size olan güvenini açıkça dile getirmiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle; bağımsızlık mücadelemizin 104. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü ve silah arkadaşlarını, vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, gençlerimizin ve tüm halkımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.