Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında organize edilen 'fener alayı' yürüyüşü, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, MHP Samsun Milletvekili İlyas Topsakal, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Karadeniz Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen halk oyunları ekipleri, izciler, sporcular, belediye bandosu, mehteran takımı, ritim grupları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Yürüyüş için İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi 56’lar mevkisinde toplanan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Kortejde zaman zaman halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Öğrenciler ise bando eşliğinde marşlar söyledi.

Fener alayında konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Burası Kurtuluş Savaşı’nın simgesi. Yarın da törenler devam edecek. Bugünü unutmayacağız. Bunu nesilden nesile sürdüreceğiz. Verilen mücadele aktarılacak. O gün vatanı kurtarma azim ve kararlılığı vardı, bugün daha ileriye taşıma ve götürme kararlılığı var. Aynı ruh devam edecek" dedi. (DHA)