Uzungöl yoluna yenileme Uzungöl yoluna yenileme

Ersin DEMİR/SAMSUN, (DHA)-SAMSUN'da Kültür Sanat ve Turizm Akademisi Derneği (KÜSAD) tarafından, 'Uluslararasılaşma ve Samsun Çalıştayı' gerçekleştirildi.

Samsun'un kültür sanat, turizm, spor gibi alanlarda uluslararasılaşmasına yönelik çalıştay düzenlendi. KÜSAD tarafından, Samsun Müzesi'nde dört oturumda gerçekleştirilen çalıştayda, sağlık turizmi, eğitim, kültür sanat ve STK'lar ve uluslararasılaşma konularında, uzmanlar tarafından bilgilendirmeler yapıldı. Çalıştaya, Rusya Kültür Ateşesi Alexey Ivanov Sotnicenko, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş, KÜSAD Başkanı Prof. Dr. Metin Eker, akademisyenler, dernek üyeleri ve STK temsilcileri katıldı.

'ŞEHRİN VE ÜLKENİN SAHİPLERİYİZ'

Samsun'un Karadeniz coğrafyasının büyük şehirlerinden birisi olduğunu söyleyen KÜSAD Başkanı Prof. Dr. Metin Eker, Samsun'un baş harfi olan S'nin yanına sporun, sağlığın ve sanatın S'sini de koyup 3 S ile bunun peşinde koşuyoruz. Dolayısıyla şehrin sesi olma niyetindeyiz. Düşünen, üreten, paylaşan, paylaşıma yön veren bir sesiz. KÜSAD hem mensubiyeti, hem de temsiliyetiyle karakterize süreçleri tasarlayıp, uygulayacak bir kapasiteye sahip bir birlikteliğin, sinerjisine sevk edilecektir. Samsun Türkiye'nin önemli şehirlerinden bir tanesi. Kuzeyin en büyük şehri. Karadeniz coğrafyasının da büyük şehirlerinden bir tanesi. Gürcistan, Rusya, Ukrayna, Romanya, Bulgaristan; Orta Doğu, Kafkaslar ve Afrika'ya kadar uluslararasılaşma kapasitemiz var. Üniversitelerimizde 103 ülkeden öğrencilerimiz var. 7 bin civarında Rusça konuşan ailemiz var. Üniversitemizde 6 bin yabancı öğrenci var. Aslında uluslararasılaşma ile ilgili fiziki durumu yaşıyoruz ama bununla ilgili teorik açılımları, fikirleri, planları henüz düşünmüş değiliz. Şehrimizin yavaş yavaş turizm adımlarına başladı. Kültür ve sanat alanında birçok çalışmamız var. Şehrimiz önemli bir şehir. Biz dedelerimizin dedelerinin de burada yaşadığını bilerek bu şehre sahip çıkmaya çalışıyoruz. Biz buranın ve ülkenin sahibiz. Çevremiz ateş çemberi ve biz burada baharı yaşatmaya çalışıyoruz. Bu insanlığın doğasında olan bir şey" dedi. (DHA)