Hedeflerinin girişimci Kadınlara İstihdam ve Ekonomik katkı sunmak olduğunu ve Güneş Kadınlar Projesinin, Hayat Boyu Öğrenme stratejisi içerisinde yer alan kişisel, toplumsal, sosyal açıdan kırsalda yaşayan kadınların bilgi, beceri ve yetkinliklerinin geliştirilmesini destekleyeceğini belirten Mimar Özlem Maraş,
“Hedefimiz, sadece Samsun ili değil bütün Türkiye’de ihtiyacı hissedilen güneş enerjisi potansiyelini kullanabilecek bireylerin yetiştirilmesini sağlamaktır” diyerek şöyle devam etti;
Kadınlarımızın iş dünyasında daha aktif rol almasını sağlayarak, istihdama ve ev ekonomisine katkıda bulunmalarına destek olacağız.
Bu, sadece bireylerin değil, aynı zamanda toplumun genel ekonomik kalkınmasına da katkı sağlayacaktır.
KADINLARIMIZI TEŞVİK EDECEĞİZ
Kadınlarımızın el emeği ürünleriyle üretimde daha fazla yer almalarını teşvik edeceğiz.
Atakum, kadınların yeteneklerini sergileyebilecekleri bir platform olacak, böylece şehrimiz daha çeşitli ve zengin bir ürün yelpazesiyle tanışacaktır.
Atakum’lu kadınların temsiliyetini arttırmak ve yönetimde daha fazla söz hakkı sahibi olmalarını sağlamak için Kadın Meclisi oluşturacağız.
Kadın girişimcilerin ürettikleri ürünleri pazarlamada destek sağlayarak, onların işlerini büyütmelerine yardımcı olacağız. Bu sayede, kadınlarımızın ürünleri daha geniş bir kitleye ulaşacak ve şehrimizin ekonomik çeşitliliğine katkı sağlayacaktır.
Bu proje, Atakum’da kadınların güçlenmesi ve şehrimizin sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda daha da zenginleşmesi amacıyla düşünülmektedir.
Kadınlarımızın potansiyelini ortaya çıkararak, Atakum’un geleceğine değerli katkılarda bulunmalarını hedefliyoruz.