Mehmet Can PEÇE/RİZE,(DHA)- RİZE'de Sağlık Bakanlığı ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün organizesinde hekimlere yönelik 'tütün bağımlılığı tedavisi kursu' programı düzenlendi. Kursta eğitim veren hekimlerden Doç. Dr. Dilek Karadoğan "Amacımız hekimlerimizin, hastalarına etkin olarak sigarayı bırakmalarına yardımcı olmaları. Maalesef çalışmalar göstermiş ki; hekimlerin hastalarına sigarayı bıraktırma yardımında bulunma oranları çok düşük. Bu farkındalığı arttırmak gerekiyor” dedi.

Kentte Sağlık Bakanlığı ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 'tütün bağımlılığı tedavisi kursu' organize edildi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi'nde başlayan kursa; Rize’nin yanı sıra bölgedeki çeşitli illerden toplam 46 hekim katıldı. Sunumlarla başlayan kursta hekimlere tütün ve tütün ürünleri bağımlı olan hastalarına yaklaşım konusunda eğitimler verildi.

Kursta eğitim veren hekimlerden Doç. Dr. Dilek Karadoğan "Kursiyerlerimiz hekimlerimiz sahada sigara bırakma konusunda yardımcı olabilecek olan aile hekimleri ve göğüs cerrahisi bölümü arkadaşlarımız da bu kursta mevcuttu. Burada amacımız hekimlerimiz hastalarına etkin olarak sigarayı bırakmalarında yardımcı olmaları. Maalesef çalışmalar göstermiş ki; hekimlerin hastalarına sigarayı bırakma yardımında bulunma oranları çok düşük. Bu farkındalığı arttırmak gerekiyor. Hekimlerimize bu etkinliklerle bu yetkinliği kazandırarak, hastalarına yardımda bulunmalarını artırmaktır asıl amacımız" dedi.

Ankara Üniversitesi öğrencileri, ‘19 Mayıs Ata'ya Saygı Turu’ kapsamında OMÜ’ye ulaştı Ankara Üniversitesi öğrencileri, ‘19 Mayıs Ata'ya Saygı Turu’ kapsamında OMÜ’ye ulaştı

Eğitimci Doç. Dr. Neslihan Özçelik de “2016 yılından beri sigara bırakma polikliniğinde tütünle mücadele ediyorum. Bu konuda çok güzel konular katettik. Bir sürü vatandaşımıza sigarayı bırakma konusunda destek olduk" diye konuştu. (DHA)