Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA)- TOKAT Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Tokat İl Müftülüğü işbirliğiyle, kent merkezinde bulunan 5 camide namaz öncesi sağlık ve farkındalık eğitimleri düzenlendi. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, bu faaliyetin toplumsal fayda sağlama misyonlarının bir parçası olduğunu belirterek, olumlu geri dönüşler aldıklarını ve bu tür etkinlikleri daha da yaygınlaştıracaklarını ifade etti.

Baba-kız, sarmaşık ve otlardan temizledikleri 1,5 asırlık kemer köprüyü ortaya çıkardı Baba-kız, sarmaşık ve otlardan temizledikleri 1,5 asırlık kemer köprüyü ortaya çıkardı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Tokat İl Müftülüğü işbirliği ile camilerde namaz öncesi farkındalık eğitimleri başladı. Topluma katkı sağlamaya yönelik eğitim-öğretim, bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları kapsamında kent merkezinde bulunan Delikkapı Camii, Bağ-Kur Evleri Camii, İbn-i Kemal Camii, Fevzi Çakmak Camii ve Behzat Camii’nde gerçekleştirilen etkinliklerde, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi asistan doktorları, intörn doktorları ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencileri tarafından yeterli ve dengeli beslenme, besin güvenliği ve hijyen ile fiziksel egzersiz konularında uygulamalı eğitimler beş camide eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, "Bildiğniz gibi üniversiteler eğitim öğretim, geliştirme araştırma ve toplumsal faaliyetler kapsamında fayda yürütüyor. Bizde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi olarak fakültülerimizin tüm birimlerimizin toplumsal fayfa kapsamında bir çok faaliyetleri var. Bu faaliyetlerden bir tanesini de camilerimizde gerçekleştirdik. Merkez de bulunan 5 camimizde öğle namazı sonrasında cemaate fizik tedavi hareketlierini yaptırdılar. Orada fizik tedavi ile ilgili vatandaşların sorunları ile de ilgilendiler. Olumlu yanıtlar aldık. Bunu daha da yaygınlaştıracağız" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI