Kök hücre bağışçısı: Hayatımın en anlamlı iyiliği oldu Kök hücre bağışçısı: Hayatımın en anlamlı iyiliği oldu
Deniz ve kum turizmine alternatif alarak gelişen doğa ve tarih turizmi, saklı kalmış bir çok tabiat harikalarının keşfedilmesi sağlıyor Bu anlamda doğal güzellikleri ve mis gibi havası ile Batık minare ve çevresi eşsiz manzara ve fotoğraf sanatı ile uğraşanlar için harika kareler oluşturur.

Bafra Batık Minare Gezi Özellikleri
Minare özellikle fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı durumundadır.
Yanında bulunan ve suya gömülen çınar ağacı 750 yıllık olması ile gelen misafirlerin dikkatini çeker.
Ayrıca çınar ağacının su üstüne kalan dallarının kuş cennetini andıran cıvıltıları ve görüntüleri ile görenleri huzurlu bir ortam rahatlığı verir.
Baraj sularının altında kalan minarenin çevresinde ki alanlar konaklamaya gelen yerli ve yabancı turistler için son derece modern ve hijyeniktir.
Batık minareyi görmeye gelenler genellikle Arap ve Uzak doğudan gelen turistlerdir.

Bafra Batık Minarenin Hikayesi
Turizm cenneti olan Bafra’da bulunan batık minarenin olduğu yer öncelerde köyün merkezi konumunda olduğu biliniyor. Yanında bulunan çınar ağacının dalları giderek azalan su seviyesi nedeniyle tekrar görünür duruma gelmiştir. Devlet Su İşleri tarafından 1984-1990 yılları arasında Kızılırmak üzerine Altınkaya barajının inşası ile batık minarenin bulunduğu Boğazkaya mahallesindeki 200 civarında yapı sular altında kalmıştır. Boğazkaya mahallesinden o zamanlardan sadece köyün merkezinde bulunan caminin minaresi su üstünde kalmıştır.
Diğer köylerin de merkezi konumunda olan Boğazkaya camisinin yanında bulunan 750 yıllık çınar ağacının su üstünde kalan dalları önceki yıllarda çevre köyde yaşayanlar tarafından kesilse de, kökü çürümeyen bu ağacın su yüzeyinde kalan dalları kuşlar için konaklama yeridir.

Bafra Batık Minarenin Doğa Güzelliği
Son yıllarda tabiat güzelliği ile dikkatlerden kaçmayan Bafra Derbent baraj gölü çevresinde alabalık tesisi, pansiyon tarzı ev ve motel gibi işletmeler açılarak gelen yerli ve yabancı misafirlerin konforlu bir şekilde ağırlanmasına olanak sağlanmıştır. Safari turu, olta balıkçılığı gibi spor yapılan bölgede batık minarenin tamamını görmek isteyenler tarafından su altı dalışları da yapılır.

Bafra Batık Minarenin Konumu
Samsun ilinin Bafra ilçesinde bulunan batık minare Boğazkaya köyünün sınırları içindedir. Mahalle Bafra merkezine 13 kilometre uzaklıktadır. Samsun şehir merkezine uzaklığı ise 44 kilometre civarındadır. Bafra’nın muhteşem doğasını, Askale’yi, Askale mezarlıklarını ve batık minareyi görmek isteyenler için hem Samsun’dan hem de Bafra’dan ulaşım için toplu taşıma araçları olduğu gibi taksi ile ulaşım imkanı da vardır. Bafra'da gezilecek alanlar Batık caminin dışında Bafra Tependeliği, Hayat Kayası Mağarası ve Bakacak Kayası Mağarası'na her yıl bölgeden ve Türkiye'nin çeşitli illerinden yerli turistler hem fotoğraf çekmeye hem de doğanın güzelliğini görmeye gelirler.

Batık Minarenin Çevresi
Batık minarenin bulunduğu mahalle ve çevre köylerini gezmek için gelenlerin birçoğunun etkilendiği yerler;
Doğal yaşamla çevre mahallelerde yaşayanların iç içe olduğu delta,
Dünyada nadir olarak rastlanan kuş türleri,
Yılkı atları,
Mandalları,
Sazlıkları,
Sulak alanların
Fotoğraflarını çekmek, müthiş doğasını görmek ve temiz havasını koklamak için Batık minare ve Bafra’nın diğer tarihi ve kültürel alanlarını görmeye her yıl binlerce ziyaretçi gelir. . Baraj gölünün suları altında kalan çok sayıda ev, cami ve çeşitli yapılar en çok yabancı konukların dikkatini çekiyor.