Kayan mahallede göç ve endişeli yaşam Kayan mahallede göç ve endişeli yaşam

Ülkemiz dışında başka ülkeleri görmek herkesin hayalidir. Her ülkenin faklı bir tarihi dokusu, doğa güzelliği vardır. Bu nedenle bazı ülkeleri gezip görmek, farklı kültürleri öğrenmek oldukça güzeldir. Eğer böyle bir imkana sahipseniz doğanın güzelliklerinden faydalanın. Her ülkenin farklı bir güzelliği vardır. Dünya üzerinde gezip görülebilecek ülkeler şunlardır;
Tayland
İrlanda
İzlanda
Türkiye
İspanya
İtalya
Kanada
Brezilya
Tayland
Tayland ülkesi dünya üzerinde en değişik kültüre sahip ülkelerden biridir. Tayland fil bakıcılığı, her yıl gerçekleşen çiçek festivalleri ile bir çok gezginin dikkatini çekiyor. Tayland tropik ormanları, kanoyla da turu yapabileceğiniz, Safari ve yaban hayatı yaşayabileceğiniz bir ülkedir. Farklı ve ilgi çekici kültürü gezip görülebilecek ülkeler arasında Tayland'ı da listenin içerisinde yer bulmasını sağlıyor.
İrlanda
İrlanda ülkesi denildiğinde akla ilk gelen renkli kişilikli ve mutlu insanlardır. İrlanda barları ile meşhur bir ülkedir. Parkları, yeşilin her tonunun olduğu doğasıyla bir çok turisttin ilgi odağı oluyor. İrlanda da eğer Rope Köprüsüne yolunuz düşeyse mutlaka fotoğraf çekinin. Ayrıca İrlanda'nın başkenti olan Dublin " Edebiyat Başkenti" olarak seçilmiştir. Bu nedenle İrlanda'ya giderseniz Dublin yazarlar müzesine Uğramadan geçmeyin.
İzlanda
Buzlar ülkesi olarak bilinen İzlanda kültürel dokusunu eski yıllardan beri korumaya devam ediyor. İzlanda'da alkol alınması yasaktır ancak gece hareketlenen sokakları barları ile meşhurdur. İzlanda her yıl gerçekleştiği farklı etkinlikler ile ülkeye yoğun bir ilgi görmesini sağlıyor. Açık hava müzeleri, doğa güzellikleri, kuzey ışıkları ve şifalı suları ile İzlanda gezip görmeniz bir ülkedir.
Türkiye
Dünya ülkeleri arasında bulunan ülkemiz doğa güzellikleri ile adeta bir cennettir. Asya ile Avrupa'yı; doğu ile batıyı bir birinden ayıran ülkemiz gezilmesi gereken ülkelerin başında geliyor. Karadeniz bölgesinin yemyeşil doğası, akdenizin tatlı suları, marmara denizinin maviliği, doğunun yemekleri ülkemize gezginlerin akın etmesini sağlıyor. Türkiye'nin her bir karış toprağında farklı bir doku, kültür, güzellik yatıyor.
İspanya
Çılgın, deli dolu ve eğlenceli insanlarıyla dikkat çeken İspanya renkli hayatıyla dikkat çekiyor. Dikkat çeken şehrin dokusu, tarihi kuleleri, matador yarışmaları, renkli yaşamı ile dünyada gezilebilecek ülkeler arasındadır. Gece hayatı yaşamayı seven, renkli ve eğlenceli bir gezi hayal eden gezginle İspanya'yı ziyaret edebilirler.
İtalya
Dünya ülkeleri arasında kültürü, sanatı, tarihi ile gezginlere kapısını açan İtalya akla ilk gelen ülkeler arasındadır. İtalya mimarisi ile dikkat çeken bir ülkedir. Ülkenin caddelerinde yer alan sular karşıdan karşıya geçerken kullanmanız gereken kanolar ülkeye farklı bir doku sunuyor. İtalya sular ülkesi olarak da bilinir.
Kanada
Dünya haritasında yüz ölçümü bakımından en büyük 2. ülke Kanada'dır. Ülkenin geniş toprakları, farklı doğa manzarası ve ekonomik yönden gelişmişliği ile gezginciler Kanada'yı gezip görmek için ülkeye akın ediyor. Kanada en büyük caz festivalini gerçekleştirmiş ülkedir. Ülkenin gezip görülebilecek yerleri ile güzel bir gezi hayatı geçirebilirsiniz.
Brezilya
Brezilya denildiğinde akla ilk gelen Rio karnavalıdır. O bilindik meşhur Rio karnavalı Brezilya'nın en meşhur etkinliğidir. Hareketli ve eğlenceli dansları ile insanların sıcakkanlı yapılarıyla Brezilya birçok insan tarafından merak ediliyor. Enerjinin, coşkunun ve eğlencenin ana vatanı Brezilya'dır.