Kayan mahallede göç ve endişeli yaşam Kayan mahallede göç ve endişeli yaşam


Kosgeb
Bu kurumlardan ilki Kosgeb. Hemen hemen tüm girişimciler için devlet teşviki sağlayan Kosgeb’in kadın girişimciler için ayrıcalıklı hibe ve kredi destekleri de bulunuyor. Kadın girişimcilerin işlerini kurmadan önce ve işlerini kurduktan sonraki ilk dönemlerinde onlara destek olmak adına bankalar ile anlaşma yaparak kredi desteği veren Kosgeb değerlendirilmesi gereken fırsatlar sunuyor. Bununla beraber kurumun ayı zamanda belli bir alanda tecrübe sahibi kadınlara stajyerlik ve eğitmenlik hizmetleri şeklinde iş imkânları da sunduğunu belirtelim.
Tobb Kadın Girişimciler Kurulu
Bu kurumun asıl amacının girişimcilik için öncülük etmek ve her daim girişimlere destek vermek olduğunun altını çizelim. Bu çerçevede kurumun Kadın girişimciler için özellikle faaliyet gösteren bir kurulu da bulunuyor. Kadın girişimcilere iş hayatı hakkında ve ticaret konusunda çeşitli eğitim seminerleri, panel ve sempozyumlar düzenleyen kurum, bunun yanında çeşitli sektörler hakkında üretim ve pazarlama konusunda eğitimler, koçluk ve danışmanlık hizmetleri de veriyor.
Kadiger
Bu kurumun faaliyetlerinde temel amaç, kadınların ekonomik olarak söz sahibi olmasının yanı sıra sosyal, toplumsal ve politik hayatta da kendilerine hatırı sayılır bir yer edinmesi amacı taşıyor. Bu doğrultuda faaliyet gösteren kurum, kadın girişimcilere maddi ve manevi desteklerin yanı sıra çeşitli eğitim ve mentorluk hizmetleri sunuyor. Kadın girişimcilere danışmanlık hizmetleri vermelerinin yanı sıra Kadiger faaliyetlerini çeşitli uluslararası kurum ve kuruluşlar ile birlikte oluşturduğu bir ağ sayesinde yürütüyor.
Kredi Garanti Fonu
Kredi Garanti Fonu’nun asıl çalışma sistemi u şekilde işliyor; kredi almakta zorlanıyor iseniz size belli şartlarda garantörlük eden bu fon sayesinde bankalarda ki güvenilirliğiniz ve istediğiniz miktarda krediye kavuşma imkânınız artıyor. Bu sayede kuracağınız iş ve girişimcilik faaliyetlerinizi hayata geçirebileceğiniz daha çok maddi imkâna ulaşmanızı sağlıyor. Bu fon, kuracağınız işin taşıdığı riskler, gireceğiniz sektör ve tutara göre değişkenlik göstererek işletmenizi kurmanızda ihtiyacınız olan krediyi önceden temin etmenizi kolaylaştırıyor. Bu fonun kadın girişimcilere ayrıcalıklı imkânlar sunduğunu da belirtmekte fayda var.
Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Kendi projeniz ve girişimcilik planlarınız ile birlikte Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na başvurmanızda da fayda bulunuyor. Zira bakanlık, kadın girişimini desteklemek adına faizsiz kredi imkânı ile birlikte uzun vadeli bir geri ödeme imkânı sağlıyor.
Bankalar
Bankaların hemen hemen hepsinde kadın girişimcilere özgü çeşitli ve ayrıcalıklı kredi imkânları bulunuyor. Bu sayede daha düşük faiz oranları ve uzun vadeli geri ödeme süreçleri ile istediğiniz sermayeye ulaşmanız kolaylaşıyor. Her bankanın kendi çalışma prensiplerine göre çeşitli farklılıklar arz eden bu kredi imkanları da oldukça cazibe teşkil ediyor.